Profesorii sunt invitați să urmeze Cursul de Educație Media – Generația 5

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită 75 de profesori de limba și literatura română care predau la liceu să se înscrie la cursul acreditat „Introducere în educația media pentru profesori de limba și literatura română și discipline conexe din unitățile de învățământ liceal” – Generația 5. Acesta face parte din Programul de Educație Media, cel mai amplu demers de dezvoltare a competențelor de educație media ale copiilor și tinerilor din România.

Profesorii vor beneficia de formare și mentorat gratuite

Profesorii vor beneficia de formare și mentorat gratuite și vor face parte din comunitatea de educație media – o comunitate de învățare și practică pentru cadrele didactice implicate în program – unde vor găsi workshopuri lunare și resurse suplimentare.

Profesorii selectați vor participa în perioada 28 aprilie – 27 mai 2023 la cursul acreditat de Ministerul Educației, „Introducere în educația media pentru profesori de limba și literatura română și discipline conexe din unitățile de învățământ liceal”. Acesta se desfășoară online, timp de patru săptămâni (sâmbăta și duminica), are 15 credite transferabile și o durată totală de 60 de ore: sincron/clase virtuale (30 de ore) și asincron/activități de studiu individual pe platforma de educație media (30 de ore). 

În această etapă au prioritate la selecție profesorii de limba și literatura română care vor preda la cel puțin o clasă de a IX-a în anul școlar 2023-2024.

Programul de formare și activitățile suplimentare îi vor pregăti pe profesorii selectați să includă elemente de educație media în procesul de predare-învățare, la orele de limba și literatura română predate. Implementarea la clasă va fi mentorată de CJI în perioada aprilie 2023 – iunie 2024.

Detalii privind înscrierea

Înscrierile la curs se fac prin completarea acestui formular până pe 10.04.2023. 

După completarea formularului și transmiterea răspunsului, profesorii selectați vor fi contactați de echipa CJI și vor primi contractul de formare (înscrierea realizându-se după completarea și semnarea acestuia de către profesor).

Persoană de contact

Pentru informații suplimentare despre program sau procesul de înscriere, vă rugăm să o contactați pe Ioana Dumitrescu, Manager proiect, la emailul: ioana.dumitrescu@cji.ro sau la numărul de telefon 0745.792.369. 

Fotografie: Saul Pop pentru CJI

Articolul Profesorii sunt invitați să urmeze Cursul de Educație Media – Generația 5 apare prima dată în CJI.