Despre

Hai în tabăra bună!

În ziua de azi, informațiile sunt peste tot în jurul nostru, compleșitor de multe. Iar delimitarea dintre online și offline, dintre fapte și opinii, dintre ce e fake și ce e news este din ce în ce mai ștearsă. Așa că Educația media nu mai reprezintă doar un concept pentru profesioniști, ci un set de competențe necesare tuturor, fie că sunt tineri digital-natives sau adulți școliți. Toți avem nevoie să ne îmbunătățim gândirea critică, element-cheie în Educația media. La CJI ne-am asumat misiunea de a pregăti o generație de luptători ninja multimedia: care navighează printre platforme și le înțeleg capcanele, își fac vocea auzită în comunitate și știu să răspundă dezinformării. Hai în tabăra bună!

Misiune

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizație non-guvernamentală activă de peste 28 de ani în protejarea democrației și a celor care cred în valorile sale.

29 de ani în slujba libertății de exprimare și a educației. 29 de ani de activism și formare.

Peste 15.000 de profesioniști media, 4.500 de profesori și 100.000 de elevi ne-au trecut pragul la CJI de-a lungul timpului.

Au învățat de la noi, ne-am dezvoltat odată cu ei. Continuăm să promovăm valorile democratice fundamentale prin programele noastre pentru o nouă generație.

Valori

AVEM ACELEAȘI VALORI. AJUTĂ-NE SĂ LE APĂRĂM ȘI SĂ LE DUCEM MAI DEPARTE.

Construim împreună un mediu onest și echilibrat, pentru că fără jurnalism responsabil și cetățeni implicați nu există democrație.

Fii partenerul nostru!  Alege să ne sprijini printr-o donație singulară sau folosind opțiunea de donație recurentă.

Credem că informațiile corecte sunt parte din binele societății. Cultivăm responsabilitatea, transparența și echitatea. Acționăm pentru protejarea drepturilor omului și a libertăților cetățenești. Suntem convinși că împreună putem construi un mediu mai bun. 

Avem grijă ca oamenii să se poată exprima creativ și responsabil, într-o societate în care libertatea de exprimare este o valoare fundamentală.

Cultivăm, stimulăm și promovăm inovația în jurnalism, pentru a conecta organizațiile media din România la tendințele globale, astfel încât să acționeze mai eficient și mai sustenabil.

Încurajăm cetățenii să se implice în comunitate, să pună întrebări și să evalueze informațiile cu ochi critic. Credem că educația media devine indispensabilă într-o lume în care algoritmii ne influențează alegerile mai mult decât oamenii.

Susținem respectarea celor mai înalte standarde jurnalistice și formarea de profesioniști în domeniu, pentru dezvoltarea unui peisaj media echilibrat.   

Credem în dezbaterea constructivă, în pluralismul ideilor și al opiniilor din spațiul public și ne asigurăm că acestea se fac auzite.