Cum funcționeză ecosistemul mass-media?

#podcastCJI

În cel de-al treilea episod de podcast-uri dedicate educației media, jurnalista Julia Nagy discută cu Diana Oncioiu, jurnalistă la Dela0 și Să fie lumină, despre ecosistemul mass-media și despre presiunile care afectează conținutul jurnalistic.

„Atunci când îți faci o casă ai o grămadă de elemente care trebuie să fie funcționale. Dacă vrei să ai o casă funcțională și să fie OK și să fie și estetică ai nevoie de mai multe, dar cel mai important este fundația. Dacă fundația nu este bună, nu o să-ți reziste. Este o construcție artificială care la primul cutremur îți va cădea. Pentru mine fundația mass-media este reprezentată de principii și să știi că faci meseria în interes public.”, afirmă Diana Oncioiu. 

Interviul integral cu Diana Oncioiu poate fi ascultat aici:

#podcastCJI reprezintă o serie de interviuri audio în care disecăm și explicăm pe înțelesul tuturor concepte de educație media. Interviurile sunt realizate în cadrul proiectului „Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media”.

Din aceeași serie:

Proiectul „Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media” este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Norsensus MediaForum și Asociația Rădăuțiul Civic, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Articolul Cum funcționeză ecosistemul mass-media? apare prima dată în CJI.