Documentare, creatori de conținut și presă. Silviu Faiăr în Laboratorul de educație media

„În primul rând sunt niște reguli de bun simț pe care cred că trebuie să le avem cu toții, în ideea de a nu face rău oamenilor care se uită la noi, și prin a face rău aici mă refer și la, uite, dădeam un exemplu, păcănelele. De a nu le da niște vicii nenorocite care te pot duce la chestii absolut oribile, la a nu le da informații false și de a nu-i informa fals în legătură cu ceva. Este complicat. Scurt pe doi, încerc, în limita bunului simț, să nu fac rău omului care se uită la mine prin dezinformări.” 

Silviu Faiăr este vlogger și streamer și crede că este responsabilitatea lui să nu își dezinformeze urmăritorii. A discutat cu Julia Nagy, gazda podcastului, și despre nevoia de a avea reglementări în ceea ce privește conținutul din online, dar și despre presă.
„Presa este vitală, nu este importantă, este vitală. Dacă nu există presă, nu existăm nici noi”, explică Faiăr. Și ne încurajează să susținem presa, nu doar prin apreciere, ci și prin donații. Ce altceva crede că mai este foarte important pentru noi, dar și pentru jurnaliști și influenceri? „Documentarea este sfântă, mai ales dacă creezi conținut apoi cu acea informație, chit că vorbim de jurnalism clasic, chit că vorbim de unele materiale pe care le fac eu.”

Despre cum pot colabora creatorii de conținut și presa, dar și despre cum verificăm informațiile și curiozitate, în cel mai recent episod din Podcast CJI.

Podcastul face parte din Programul de Educație Media demarat de CJI în parteneriat cu Romanian American Foundation și este susținut prin proiectul BROD – Observatorul Bulgaro-Român de Media Digitală.   

Acest material reflectă numai punctele de vedere ale participanților la dialog iar partenerii menționați nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio utilizare a informațiilor conținute aici.