62 de profesori care predau discipline umaniste la gimnaziu au finalizat parcurgerea cursului de Educație Media Digitală
Profesorii au învățat despre media digitală, de la cum funcționează algoritmii,inteligența artificială și rețele sociale până la rolul pe care îl au boții, trolii, memele, biasurile și tehnicile de persuasiune în propagarea informațiilor false.
Cum văd ei cursul și utilitatea acestor concepte atunci când sunt predate la clasă?
„Un curs necesar oricărui cadru didactic, informație de actualitate, pertinentă, formatori foarte bine pregătiți, materiale atractive. Mulțumesc pentru oportunitate!”
– Profesoară de limba și literatura română care a urmat cursul de Educație Media Digitală, Generația 1
„Este un curs vital, util pentru fiecare, deoarece te învață să disociezi informația reală de cea falsă.”
– Profesoară de limba și literatura română care a urmat cursul de Educație Media Digitală, Generația 1
„Educația media nu înseamnă doar să consumi informația, ci să o înțelegi, să o analizezi critic și să o folosești responsabil. Într-o lume în care suntem bombardați cu mesaje din toate direcțiile, gândirea critică și discernământul sunt superputeri. Acest program te va ajuta să îți dezvolți aceste abilități și să îi înveți pe elevi să devină cetățeni digitali conștienți și responsabili! Succes!”
– Profesoară de Educație pentru cetățenie democratică care a urmat cursul de Educație Media Digitală, Generația 1
Programul de Educație Media i-a ajutat pe profesori să își schimbe perspectivele și modul în care predau materia la clasă pentru a capta atenția elevilor și pentru a infuza programa școlară cu informații care îi vor ajuta pe aceștia să navigheze în siguranță în mediul online.
„Un program de formare foarte bine gândit, foarte util, cu conținuturi bogate în informații, bine structurate și susținute de exemplele practice.”
– Profesoară de limba și literatura română care a urmat cursul de Educație Media Digitală, Generația 1
„Este printre cele mai bune programe de formare la care am participat atât din punctul de vedere al conținutului cât și al formatorilor și a modului de predare. Felicitări din toată inima!”
– Profesoară de Limba franceză care a urmat cursul de Educație Media Digitală. Generația 1
„Programul de Educație Media se potrivește, este complementar orelor de limba și literatura română și ne oferă deschidere către lumea digitală a elevilor noștri, dar ne pune și în situația de [a fi] ghizi ai elevilor noștri în lumea media.”
– Profesoară de limba și literatura română care a urmat cursul de Educație Media Digitală, Generația 1
Cei 62 de profesori au devenit acum parte din Programul de Educație Media, prin care oferim mentorat profesorilor și după finalizarea cursului. Mentoratul ia forma resurselor noi la care profesorii au acces și a unor întâlniri și webinarii prin care continuăm să aprofundăm conceptele de educație media, dar și didactica predării acestora.
Cursul de educație media digitală pentru profesori este realizat de către Centrul pentru Jurnalism Independent, în cadrul proiectului „Educație media digitală pentru tinerii din România“, finanțat de Fondation BOTNAR, coordonat de CJI și implementat în parteneriat cu Ashoka România, E-Civis, EDUMI, Funky Citizens și Grupul PONT. Acest curs este, de asemenea, cofinanțat prin proiectul BROD (Bulgarian-Romanian Observatory of Digital Media).
Articolul 62 de profesori care predau discipline umaniste la gimnaziu au finalizat parcurgerea cursului de Educație Media Digitală apare prima dată în CJI.