HAI ÎN ECHIPĂ!

Vreau să predau

Vrei să predai Educație media, dar nu știi cum să începi? Atunci ai ajuns în locul potrivit. În această secțiune vei afla mai multe despre programul CJI de Educație media, despre formatori, ce spun elevii care au participat la cursuri, dar și câteva resurse gratuite. Iar dacă mai ai întrebări, ne poți scrie la contact@cji.ro. Dacă te-ai hotărât deja, te poți înscrie cu un click pe butonul “Conectează-te” din colțul din dreapta-sus!

Cum predai lecția dezinformării

Ce spun elevii

„Rolul educației media este să ne ofere discernământ” – spune Rareș Voicu, președinte al Consiliului Național al Elevilor. Altfel spus, cum să:
-Acționezi dacă ai primit un mail că ai câștigat 100.000 de euro, deși nu ai jucat la loto.
-Te comporți cu un nou prieten cunoscut online, pe care nu l-ai înâlnit fizic;
-Verifici dacă acel clip video de pe TikTok este real și informația e corectă.
Mai multe, aflăm chiar de la elevi.

Formatori

Și profesorii care predau Educație media la orele lor au nevoie de… profesori. Formatorii noștri au o experiență amplă în domeniu și o pasiune molipsitoare. Află mai multe despre ei!

Profesorul lunii

Testimoniale

„Într-o perioadă în care dezinformarea sub toate formele ei încearcă să domine mass media, am bucuria să fi făcut cel mai util lucru posibil: să contribui la formarea altor profesori în domeniul educației media. În acest război contra dezinformării există acum încă niște profesori înarmați corespunzător. Care vor învăța la rândul lor niște elevi să consume media responsabil și critic.” (Venera Roth-Gross)

Venera Roth Gross

„Colaborarea de peste 10 ani cu Centrul pentru Jurnalism Independent, în calitate de cursant și formator, mi-a întărit convingerea că informațiile venite cu precădere din mediul digital, la care suntem expuși zilnic, trebuie asimilate cu discernământ. Cursul de media literacy răspunde unei astfel de necesități, formând acel set de abilități relevante din perspectiva unei evaluări critice a diferitelor tipuri de mesaje media.” 

Ciprian Nistor

„Dincolo de evoluția certă în plan profesional, a fi formator în programul național de educație media derulat de CJI este pentru mine un mod de a supraviețui într-un sistem educațional cu multe neajunsuri, iar programul în sine este dovada clară că într-o lume în care ne luptăm permanent cu bezna, se poate face lumină. Trebuie doar să vrei, să crezi și să ai coloană vertebrală!” 

Ana Maria Ghiban

„Nici nu putea fi vorba de un moment mai potrivit ca Programul de educație media să ajungă la profesorii care au nevoie de instrumente eficiente, actuale adaptate ecosistemului digital. Cursul produce schimbarea necesară în viziunea unui profesor care incepe să privească realitatea filtrată de media prin fapte demonstrabile și valori democratice. De aici, până la aduce toate aceste noi achiziții către elevi , mai sunt doar câțiva pași care necesită răbdare, testare și ceva timp. Dar se poate și rezultatele se vor vedea în capacitatea elevilor de a judeca lumea critic. Este o intervenție necesară.” 

Mihaela Condrat

Caută școlile

Alba Arad Argeș Bacău Bihor Bistrița-Năsăud Botoșani Brașov Brăila București Buzău Caraș-Severin Călărași Cluj Constanța Covasna Dâmbovița Dolj Galați Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomița Iași Ilfov Maramureș Mehedinți Mureș Neamț Olt Prahova Satu Mare Sălaj Sibiu Suceava Teleorman Timiș Tulcea Vaslui Vâlcea Vrancea

Resurse

Design de activitate

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Create de profesorii din program

Alte resurse/Studii/Analize

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Pentru mai multe discipline

Video

Webinar CJI